TRANSPLANTACIJA

KOSE

Transplantacija kose predstavlja moderan medicinski postupak koji omogućava obnovu prirodne kose i povratak samopouzdanja onima koji su suočeni s gubitkom kose. Gubitak kose može značajno uticati na emocionalno stanje pojedinca, stoga je transplantacija kose izvor nade i rješenje za bolji kvalitet života. Ovaj postupak vraća kosu, ali i osmijeh na lice.

Kroz godine, postupak transplantacije kose evoluirao je u preciznu i minimalno invazivnu tehniku. Zahvaljujući napretku moderne tehnologije, stručnjaci za transplantaciju kose sada mogu postići prirodne i trajne rezultate. Osim kose, danas se često vrši i transplantacija brade, te obrva, a sve ove procedure sada su vam dostupne u Poliklinici Dijamant u Sarajevu.

Metode transplantacije kose

FUE metoda transplantacije kose

Naša klinika nudi najmoderniju FUE (Folikularna Unit Ekstrakcija) tehniku koja omogućuje precizno izdvajanje folikula jedan po jedan, minimalno invazivno i bez ožiljaka. Ova tehnika omogućuje prirodan rast kose i izvanredne estetske rezultate.

DHI metoda transplantacije kose

DHI (Direct Hair Implementation) je tehnika transplantacije kose koja je slična FUE transplantaciji kose, ali koristi specijalnu olovku. Radi se o jednoj od najnovijih tehnika obnove kose koja može povećati gustoću vaše kose, a primjenjuje se i kod muškaraca i kod žena.

Ostale usluge

Transplantacija brade
Osiguravamo detaljno planiranje i izvođenje procedura za transplantaciju brade kako bismo postigli željeni izgled i gustoću.
Transplantacija obrva
Naš tim stručnjaka pruža personalizovane tretmane kako bismo vratili prirodan izgled i definiciju vašim obrvama.
PRP tretman za rast kose

Pružamo inovativne terapije PRP-om koje stimulišu rast kose, jačaju folikule i poboljšavaju njihovu kvalitetu.

Zašto odabrati Polikliniku Dijamant?

Iskusni tim stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom u oblasti transplantacije kose.

Korištenje najsavremenijih tehnika i tehnologija kako bismo postigli optimalne rezultate.

Personalizovani pristup svakom pacijentu i detaljno praćenje tokom čitavog procesa.